Elovena-tyttö

Taloyhtiöön muuttaa uusi asukas. Osa naapureista ottaa ulkomaalaisen ilolla vastaan, osa vastustaa ankarasti. Pekka päättää auttaa tulijaa sopeutumaan Suomeen sekä löytämään kadonneen Elovena-paketin tytön. Miehet lähtevät reissuun, mutta matkalla selviää, että Suomi on yhtä pitkä maa niin kuin talvi tai elämä.


Roope Lipasti

Roope Lipasti (s.1970) on suosittu lietolainen kirjailija ja kolumnisti, joka on hauskuuttanut ja viihdyttänyt ihmisiä kirjoillaan jo vuosikymmenen ajan.

Lipasti on tuottelias ja monipuolinen kirjoittaja, ja hänen kynästään syntyy aikuisten kirjojen ohella lastenkirjoja, näytelmiä, kuunnelmia ja tietenkin rakastettuja kolumneja/pakinoita. Hänen kirjojaan on käännetty saksaksi, ranskaksi, italiaksi ja tanskaksi.

Lipastin tunnetuimpia teoksia ovat mm. Rajanaapuri, Linnanjuhlat, Viimeiset polttarit sekä palkittu varhaisnuorille suunnattu Viikinki-trilogia, jonka viimeinen osa ilmestyy alkuvuodesta.

Tänä vuonna Lipastilta on tulossa edellämainitun Karhuriimun (WSOY) ohella aikuisille suunnattu Ruotsinlaiva (Atena), joka nimensä mukaisesti sijoittuu suomalaisille tuttuun miljööseen ja on tarina suuresta onnesta ja vielä suuremmasta epäonnesta.


Karoliina Korhonen

Oululainen Karoliina Korhonen (s. 1989) on luonut hurjan suosion saaneen Matin, joka joutuu epämukaviin tilanteisiin Finnish nightmares-sarjakuvissa. Nettimeeminä alkanut sarjakuva päätyi kansien väliin helmikuussa 2016, mistä lähtien kirja on keikkunut Mitä Suomi lukee -listan kärkipäässä. Kaikkiaan Finnish nightmares -kirjoja on myyty jo 26 000 kappaletta, kirjan käännösoikeudet on myyty Japaniin ja Matilla on Facebookissa 170 000 seuraajaa. Mattia suosio kyllä nolottaa.